Rezerviraj

Aktivnosti

Kočevska je obdana s številnimi potmi, ki vabijo k raziskovanju peš ali s kolesom.
Prelep neokrnjen gozd, čudovita narava, vodni viri in svež zrak kar vabijo k obisku.
MTB

MTB

Eden najbolj urejenih MTB parkov v Sloveniji je zagotovo  MTB trail center Kočevje, ki ponuja spuste po urejenih gorsko kolesarskih poteh, ki potekajo po pogorju Stojna. Park ima urejenih več spretnostnih poligonov ter dirt park. Več informacij pri nas ali direktno v http://www.mtbtrailcenterkocevje.com/
Cestno kolesarjenje

Cestno kolesarjenje

Kočevska nudi skoraj neomejeno neprometnih cest, kjer lahko poganjate cestna ali druga kolesa. Poglejte zemljevid in si izberite svojo turo.
Pohodništvo

Pohodništvo

Spustite svež gozdni zrak v svoja pljuča in začutite utrip življenja narave. Kočevski gozdovi so prepredeni z neštetimi potmi, ki kar vabijo, da jih odkrijete. Po označenih pohodniških poteh različnih težavnostnih stopenj se lahko podate na krajše ali celo večdnevne pohode.
Kočevsko jezero

Kočevsko jezero

Kočevsko jezero je umetnega nastanka in je nastalo na dnu rudniške kotanje, v kateri so do leta 1978 z dnevnim kopom kopali rjavi premog. Kočevsko jezero velja za eno najčistejših jezer v Sloveniji, kjer so našle dom številne živalske in rastlinske vrste. Poleti je jezero urejeno za kopanje, supanje, jadranje, skozi vse leto pa si lahko ob krasnem jezeru naberete novih moči s sprehodi, ribolovom, branjem knjig na obrežju ipd.